Naturforvaltning modul 1

NATURFORVALTNING MODUL 1

NATURFORVALTNING MODUL 1

Naturforvalter modul 1, Biodiversitet AMU - 49763

Med naturforvaltningskurset får du mulighed for at blive efteruddannet som naturforvalter. Gennem et forløb bestående af i alt 3 moduler á to dage, opbygger du viden og en helhedsforståelse af, hvordan optimering af din indsats som naturforvalter kan sikre gode forhold for biodiversiteten, samtidig med at du kan få en praktisk og enkel hverdag – med gode forhold for dine dyr, hvor økonomi og tidsforbrug hænger sammen. Kurset afholdes som et AMU-kursus.

MODUL 1: 25.-.26. JUNI 2024
Du får kendskab til begrebet biodiversitet, indikatorerne for biodiversitet og status på biodiversitet, de vigtigste naturtyper og deres kendetegn, hvordan der kan indhentes viden om naturarealers naturværdi, forskellige græsningsdyrs effekt på naturarealers biodiversitet, regler for beskyttede naturtyper og tilskudsordninger for naturpleje. Du kan som naturforvalter: – Indhente viden om naturarealers naturværdi – Vurdere arealers naturværdi ud fra simple indikatorer – Prioritere og optimere tiltag på naturarealer til gavn for biodiversiteten – Vælge græsningssystemer og græsningsdyr ud fra vurdering af fordele og ulemper ved forskellige græsningsdyr – Vurdere om naturforvaltningsindsatsen giver størst mulig værdi for biodiversiteten.

PRISER:
Prisen for et 2-dags kursus er kr. 416,- .

Prisen for et 1-dags kursus er kr. 208,-.

Personer med en videregående uddannelse, skal som udgangspunkt betale fuld deltagerbetaling (kr. 1.130,88,- for 1-dags kursus og 1.984,25,- for 2-dags kursus) på AMU-kurser. Der kan ikke søges VEU- godtgørelse. Dog kan personer med en videregående uddannelse, som er mere end 5 år gammel, og ikke har været anvendt de seneste 5 år, deltage på almindelige vilkår og pris (kr. 416,- pr. dag) og dermed søge VEU-godtgørelsen. Du kan læse nærmere om reglerne HER

Til naturforvaltningskurserne modul 1-3 kommer der ekstraudgifter til forplejning, overnatning og feltekskursion på ca. kr. 1500,-, hvis man efter eget ønske bor på enkeltværelse vil der ligeledes blive faktureret kr. 200,- for eneværelse.

Der kan søges om VEU godtgørelse på kr. 940,-. pr. dag. Du kan læse mere om VEU-godtgørelse HER.

KOST OG LOGI FOR KURSISTER

Hvis du har mere end 120 km i samlet transport tur/retur til Lundbæk, er du berettiget til at bo på skolen og få kost og logi gratis, hvis vi har flere værelser ledige. Som udgangspunkt vil det være enkeltværelser man indkvarteres på, men til tider er der fuldt hus, hvorfor indkvarteringen kan foregå på et delt dobbeltværelse. Sengelinned, håndklæder og rengøring er inkluderet.

På skolen findes flere fællesrum med mulighed for at se TV og spille billard. Endvidere har vi en sportshal, hvor der er mulighed for at dyste i eksempelvis fodbold og badminton. Vi har også et helt nyt motionsrum, hvor du både kan spinne, løbe og løfte vægte. På skolen er der adgang til trådløst internet.

Tilmelding sker via Voksenuddannelse.dk

Ved afmelding eller udeblivelse til kurser gælder følgende:

Ved framelding af en kursist mindre end en uge før start, faktureres det fulde beløb for deltagelsen på kurset.

MATERIALER TIL UNDERVISNINGEN

Tilskudsordninger

Naturstyrelsen forpagtning