Tilbud til folkeskoleelever

hAR DU LYST TIL AT BLIVE EN DEL AF FÆLLESSKABET PÅ LUNDBÆK, BESØGE LANDMÆND OG LÆRE OM LANDBRUG?

BROBYGNING FOR 8. – 10. KL. PÅ LUNDBÆK

Brobygning for folkeskolelever på Nordjyllands Landbrugsskole er for dig, der er interesseret i en uddannelse indenfor fødevarer og landbrug. Vi uddanner til Landbrugsassistent, EUD Landmand og EUX Landmand. Går du med tanker om at læse videre til dyrlæge, veterinærsygeplejerske eller læse husdyrvidenskab, så er EUX Landmand noget for dig.
Opholdet på landbrugsskolen giver dig et kort, men godt, indtryk af uddannelsen, erhvervet og vores skole. Vores mål er at give dig et bedre beslutningsgrundlag for dit uddannelsesvalg.

Du vil blive introduceret til de forskellige uddannelsesmuligheder, som skolen og erhvervet udbyder.
Du vil blive undervist i nogle af de fag, fx. husdyr, planter, maskiner, og teknik som vores landbrugsuddannelse indeholder. Du kommer på et virksomhedsbesøg med vores undervisere, hvor vi besøger en landbrugsbedrift i nærområdet. Undervisningen tager udgangspunkt i praktisk og teoretisk undervisning hvor vi kommer grundigt omkring hele landbrugspakken. Du vil altså stifte bekendtskab med produktionen fra jord til bord.

Opholdet vil give dig et indblik i, hvordan de danske fødevarer produceres, herunder produktionsmetoder der anvendes i landbruget. Du vil have mulighed for at indgå i det daglige kostskolemiljø sammen med skolens elever, hvilket inkluderer spisning og fritidsaktiviteter.

Du vil under dit ophold modtage både teoretiske- og praktisk undervisning.

 

Hvis du vil følge med i vores dagligdag på skolen og se hvilke aktiviteter vi har og arrangementer vi afholder, er du velkommen til at følge os på vores Facebook profil https://www.facebook.com/nordjyllandslandbrugsskole og Instagram: Nordjyllands landbrugsskole (@nordjyllandslandbrugsskole) • Instagram-billeder og -videoer

 

MØDETID OG STED:

Vi kører to hold i både foråret og efteråret:

MANDAG OG TIRSDAG:
Du møder ind mandag kl. 10.00 og modtager undervisning indtil kl. 16.00. Tirsdag starter undervisningen kl. 8.00 og du har fri kl. 14.00. Alle elever tilbydes overnatning fra mandag til tirsdag så du får den fulde oplevelse af vores kostskole med sociale arrangementer og hygge efter skoletid. Vi bestræber os på, at alle elever bliver indlogeret på værelser, men afhængig af størrelsen på holdet, kan det bliver aktuelt med sovesal. Du bedes derfor medbringe lagen, dyne og pude. Vi har senge/madrasser klar til dig.

OBS: Det er ikke muligt at møde ind allerede søndag aften.

ONSDAG OG TORSDAG:
Du møder ind onsdag kl. 10.00 og modtager undervisning indtil kl. 16.00. Torsdag starter undervisningen kl. 8.00 og du har fri kl. 14.00. Alle elever tilbydes overnatning fra onsdag til torsdag, så du får den fulde oplevelse af vores kostskole med sociale arrangementer og hygge efter skoletid. Vi bestræber os på, at alle elever bliver indlogeret på værelser, men afhængig af størrelsen på holdet, kan det bliver aktuelt med sovesal. Du bedes derfor medbringe lagen, dyne og pude. Vi har senge/madrasser klar til dig.

OBS: Det er ikke muligt at møde ind allerede tirsdag aften.

Mødested:
Nordjyllands Landbrugsskole, Lundbæk
Halkærvej 3
9240 Nibe

TRANSPORT:

Du sørger selv for transport til og fra skolen. Bus nr. 50 og 100 holder tæt ved skolen. Tjek www.rejseplanen.dk for mere info.

KANTINE:

Du er på fuld kost, sammen med vores egne elever, begge dage. Så du skal ikke medbringe madpakke.

ØVRIGE INFORMATIONER:

Nordjyllands landbrugsskole er en kostskole – det vil sige, at du kan bo og spise på skolen. Du kan, hvilket vi opfordrer til, deltage i kostskoleaktiviteter sammen med de øvrige elever. Der er forskellige fritidsaktiviteter på skolen – fx idrætshal, fodboldbane, billard, bordtennis og fitnessrum, som du er velkommen til at benytte. Du skal medbringe: – Praktisk tøj (ude og inde) samt sko. Penalhus og papir – Bærbar computer. – Lagen, dyne og pude.

Bliver du ramt af sygdom eller på anden måde forhindret i at deltage i kurset, bedes du ringe til kontoret på Tel: 98351800.

Til info vil der på skolen både være aftenvagt og nattevagt.

KONTAKT HELLE HVIS DU HAR SPØRGSMÅL TIL BROBYGNING

Helle Mølbach Rubien
Helle Mølbach Rubien
Marketing og administration

BIOLOGIKURSUS

ÉN DAG MED OPLEVELSER FOR 8. – 10. KLASSER

 

 

OBS! Vi kører pt. ikke biologikurser da vi lige nu har problemer med at finde plads til dem. Vi forventer at genoptage disse når der igen bliver bedre plads på skolen

Målet med kurset er at give de unge indsigt i nogle biologiske emner og deres sammenhænge med den verden, vi lever i.

Der kan vælges mellem 3 temaer:

1. Forplantning

Gener
Forplantning
Praktiske øvelser med f.eks. bør (livmoder) og sæd

 

2. Mad og fordøjelse:

Næringsstoffer
Fordøjelsen
Praktiske øvelser med fordøjelsessystemet, enmavet og drøvtygger

 

3. Planter og natur:

Plantebiologi
Dyrkning af afgrøder
Praktiske øvelser med bl.a. jordanalyser og pH-måling

Mødetidspunktet er kl. 8.30-14.00 (mødetidspunkt kan afhænge af bustider).

Vi er en kostskole, så der serveres varm mad til frokost. Eleverne skal medbringe blyant og papir.

Kost og undervisning er gratis.

 

KONTAKTPERSON

Charlotte Haahr
Charlotte Haahr
Viceforstander & Uddannelsesleder. Fagområde: Kvæg

Studievejledere EUD Landmand