25 år på Lundbæk

25 år på Lundbæk

Finn Jensen har nu været ansat 25 år på Lundbæk Landbrugsskole. Hans forbindelse til stedet og glæden ved at interagere med eleverne er ikke til at tage fejl af. Man kan sige, at Finn har “Lundbæk-DNA” i hver eneste celle.

Finn er oprindeligt uddannet som bygnings- og landbrugssmed og indledte sin karriere hos DLAM i Fjerritslev. Denne periode varede imidlertid ikke mere end tre år, før Finn søgte en stilling hos Falck, hvor han arbejdede i 15 år. Her beskæftigede han sig med brand, sværvognsbjærgning og de sidste 5 år som ambulancebehandler. En pålidelig mand, kan man sige. Finn søgte stillingen på Lundbæk tilbage i 1998, og som jubilæet antyder, har han været her lige siden.

Da Finn var til ansættelsessamtale hos Niels Quist, var det nærmest en formalitet. Landmand Jens Borup havde anbefalet Finn, og det var alt, hvad Niels behøvede at vide. Det eneste spørgsmål var, hvornår Finn kunne starte.

Når man spørger Finn, hvad den største forandring i hans tid på skolen har været, nævner han, at væksten på skolen har været den mest markante. Der er blevet bygget til flere gange, og både antallet af elever og ansatte er steget. Finn har nydt at være en del af byggeprojekterne, som han finder superspændende. Han kender hver eneste krog af skolen og påstås endda at han har set “den grå dame,” som huserer i den gamle hovedbygning. Samarbejdet med kollegaerne er også noget af det der hverdagen god, Finn er vellidt og man går ikke forgæves, når man spørger om hjælp hos Finn.

I 20 år har Finn undervist eleverne i førstehjælp, og han har stadig tid til at undervise i elementær brandbekæmpelse. Dog fylder opgaverne med at vedligeholde bygninger, anlæg og maskiner størstedelen af hans tid i dag.

Finn bor tæt på skolen og træder til, hvis alarmen går, eller hvis en elev ringer og melder en skade. Familien har også været en del af skolen gennem årene, og stedet har en særlig betydning for dem.