Velkommen til vores nye forstander: Jakob Autzen

Tirsdag den 1. juni tiltrådte Jakob Autzen jobbet som ny forstandet her på Lundbæk. Jakob er et kendt ansigt på skolen, hvor han tidligere har været både elev, underviser og stedfortræder.

Militær og landbrug

Interessen for landbrug har altid været der for Jakob. Efter skole cyklede Jakob hver dag afsted mod sit fritidsarbejde i landbruget. Planen var at Jakob skulle på Landbohøjskolen og læse til Agronom efter folkeskolen og gymnasiet, men det der med at sidde stille var ikke sagen, så Jakob søgte ind i militæret og blev sergent.

Efter at være udsendt til Sarajevo, startede Jakob på Lundbæk, hvor han uddannede sig til Faglært Landmand. Her oplevede Jakob det specielle ved Lundbæk – nemlig sammenholdet og skolens værdier.

Militærtiden havde gjort Jakob meget nysgerrig på Sirius-patruljens arbejde i Grønland og det blev et direkte mål for Jakob at blive en del af de få, der skulle deltage i en ekspedition. Det lykkedes at blive udtaget – men desværre styrtede Jakob på ski og ødelagde sit knæ på en træningslejr i Norge. Dette sat en brat stopper for Sirius-drømmen og Jakob skulle finde på noget andet at lave. Han valgte at læse til Landbrugstekniker, med speciale i regnskab, på den daværende Veljby Landbrugsskole ved Aarhus. Herefter blev Jakob landbrugsrådgiver i Nordea.

 

Et velkendt ansigt på Lundbæk

Efter Nordea begyndte den gammel tanke at rumstere i baghovedet. Jakob havde nemlig lavet en aftale med den daværende forstander på Lundbæk, Niels Quist-Jensen. Jakob skulle nemlig bare give Niels et kald, hvis han kunne tænke sig at blive landbrugsskolelærer. Så det gjorde Jakob i 2002 og startede kort tid herefter.

Jakob var glad for hans arbejde på Lundbæk og underviste primært Modul 3 og 4. Efter en periode vendte Jakob retur til bankverdenen, inden han igen blev ansat som underviser på Lundbæk i 2009.

Jakob har flere gange været stedfortræder og været med til at lave uddannelsesplaner for overbygningen. Jakob var også med til at starte Agrarøkonomuddannelsen op på Lundbæk – som nu er en uddannelse som kører hvert eneste år.

Landbrugskundechef

De sidste 6,5 år har Jakob arbejdet som landbrugskundechef i Vækstfonden. Her har Jakob i høj grad lært at se muligheder, når noget syner umuligt, samt at udfordre det bestående. Arbejdet har været meget givende for Jakob, da han har været med til at få én ung i gang hver 14. dag.

Da stillingen som forstander bød sig, var det ikke noget Jakob skulle tænke meget over. Lundbæk har en vigtig opgave med at få de unge uddannelet indenfor landbruget – og det vil Jakob rigtig gerne være en del af. Jakob ligger heller ikke skjul på, at det at blive forstander på skolen, er lidt som at komme “hjem” igen!

Flytter ind på Lundbæk

Jakob er gift med Rikke og sammen har de to døtre Anne og Camilla. Familien flytter ind i Forstanderboligen efter sommerferien.

Fritiden bruger Jakob på løb og Rulleski. Jakob har blandt andet tilmeldt sig Vasaløbet i Sverige næste år – 90 km. på langrendsski. Derudover er Jakob meget interesseret i biler og ferie med familien.

Tag rigtig godt i mod Jakob og hans familie!