Praktik i Irland

 

Forfatter: Rasmus Søndergaard Olsen, Grundforløb

Jeg har været i Irland i 3 uger, hvor opholdet i sig selv var en kæmpe oplevelse. Jeg valgte og tage af sted pga. oplevelsen og det var gratis så jeg tænkte bare det var med og gøre det. Jeg havde kun hørt godt om det så det tænkte jeg at jeg måtte prøve. Vi endte med og være omkring 28 stykker der tog afsted. Jeg boede ved en mand som boede hos sin mor og havde en gård med 140 køer. Jeg boede på et lille værelse inde i huset. Jeg malkede hver dag og satte hegn, var med landmanden ude og hente køer og til auktion med ham. Det jeg fik ud af turen, var at jeg fik et kendskab til en anderledes kultur hvor jeg fik et indblik i hvordan landbruget fungerede derovre.  

Her er vi i gang med at hente køer ind til malkningen, og de gik udenfor hele døgnet rundt. Andet billede er hvor vi er i gang med og malke i en 20×2 pladsers swing over malkestald.

 

Forfatter: Malte Felix Sam Behzadi

Jeg kom et sted hen der var ca. 45 km fra Dublin. Familien derude var super flinke, og hjalp mig med at falde på plads hurtigt. De malkede 350 køer i en 14 x 2 swingover malkestald, to gange om dagen. I modsætning til mange andre Irske gårde kælvede de hele året rundt, hvorimod de fleste kun kælver om foråret. Derfor var der en nybygget kalvestald på ejendommen, med automatisk fodersystem. De havde også opdræt af tyre til slagt.  Familien havde en søn og en datter som begge hjalp på gården. Mig, sønnen og en anden dreng der arbejdede der efter skole  endte med at blive gode venner, og vi hyggede os rigtig meget. Mine typiske arbejdsopgaver var ting som malkning, give kraftfoder til alle ungdyr, flytte dyr fra eng til eng, og ind i mellem køre lidt gylle. Weekenderne blev brugt på at se Irland sammen med vennerne. Alle de ansatte på gården var super flinke, og jeg lærte en masse nyttige ting. Jeg er super glad for at jeg tog afsted.