Grisekrops Nordjylland er en realitet

I 2019 opstod ideen om et grisekorps. Efter et oplæg på grisekongressen omkring Grisekorps Fyn, og hvilken effekt dette havde haft på linjevalg på Dalum, blev underviserne på Lundbæk inspireret. ”Det er ikke nogen hemmelighed, at der mangler elever på griselinjen og dette vil vi som skole naturligvis gerne forsøge at ændre på. Det har stor betydning for vores samarbejdspartnere – nemlig landmændene – at vi kan levere elever fra griselinjen. ” udtaler forstander, Jakob Autzen.

Desværre kom Corona i vejen og forsinkede processen. Men med hjælp fra SEGES-innovations projektmidler og AUB-midler, er processen netop sat i søen.

Samarbejdet mellem Lundbæk og SEGES-innovation startede med en drejebog omkring hvordan projektet skulle starte op. ”Vi fik blandt andet besøg af Dorte Himmelstrup, som er en af ophavs-landmændene bag grisekorps Fyn. Dorte holdte et meget inspirerende indlæg omkring arbejdsprocessen og hvilke aspekter der er vigtige at have med. Vores formål er nemlig at tilbyde alle skolens elever to dages praktik med grise” udtaler Pia Schmidt Knudsen (Griseunderviser på Lundbæk og koordinator på grisekorps Nordjylland.)

Fremgangsmåden blev at oprette en begivenhed på Facebook og annoncere for denne. Lundbæk fik god hjælpe af bestyrelse og andre interessenter, der delte begivenheden. Begivenheden var for alle interesserede – driftsledere og ansvarlige medarbejdere – og ikke kun for selvstændige. Landmændene blev inviteret ind på Nordjyllands Landbrugsskole til en aften, hvor der skulle findes ud af, om landmændene synes det var en god ide med Grisekorps Nordjylland – og om de kunne se sig selv i det. Der mødte 31 engagerede landmænd op og aftenen forløb meget succesfuldt: ”der var mange gode diskussioner på kryds og tværs og landmændene efterspurgte det som vi allerede har på tegnebrættet; ERFA grupper for elever og faglige sociale netværks dage” udtaler Pia Schmidt Knudsen (Griseunderviser på Lundbæk og koordinator på grisekorps Nordjylland.)

Aftenen gik så godt, at det endte med, at der blev nedsat en styregruppe af landmænd, som sammen med skolens undervisere og SEGES-innovation, skal sørge for at få grisekorpset helt rigtigt forankret.