Agrarøkonomer i Bruxelles

 

Forfatter: Frederik Myrup, Lundbæk Agrarøkonom 2022. 

Vi rejste til Bruxelles mandag 14/11 sammen med Asmildkloster, Bygholm og Gråsten landbrugsskoles agraøkonomer. På vejen derned besøgt vi en hollandsk økologisk griseproducent. Hvor vi snakkede om hollandske landmænds udfordringer. Han havde 600 søer og fedede selv halvdelen op til slagt. Resten solgte han som 30 kg. Han bortforpagtede alt sit jord til kvægbønder i området.
På andendagen besøgte vi Europa kommissionen, derefter besøgte vi Europa parlamentet til en spændende snak med Asger Christensen fra Venstre. Derefter stod det på sightseeing i Bruxelles.
Næste dag besøgte vi Landbrug & Fødevarer. Hvor vi snakkede om fremtiden for dansk landbrug, bl.a. at der arbejdes med en halvering af pesticider inden for kort tid. Derefter besøgte vi en gård med 150 belgisk blåhvid køer. Her så vi et kejsersnit udført af en dyrlæge og fik en snak om belgiske landmænds udfordringer. Derefter besøgte vi det belgiske ølbryggeri Delerium, hvor vi fik en rundvisning på fabrikken med ølsmagning til sidst. Vi sluttede dagen af med en hyggelig omgang bowling.
Sidste dag startede med sightseeing i Bruxelles, hvorefter vi besøgte Magrethe Vestagers kontor og hendes højre hånd Mette Dyrskjøt, som var politisk koordinator på EU-kommissionen. Herefter gik turen hjemover.
Det var en hyggelig tur med netværk over hele landet.